BlogCitytrip Schwerin

Citytrip Schwerin

Harm Jan Bosscher      Geschreven op woensdag 10 mei 2017 14:05

De stad met de zeven meren. Zo staat Schwerin ook bekend, de historische stad in Duitsland die voorzien is van veel water en groen. Schwerin ligt in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern en is de ideale locatie voor een citytrip. Het is een relatief kleine stad met circa 100.000 inwoners, waardoor een bezoek aan de stad je rustig afgaat. Desondanks is er meer dan voldoende te beleven in de stad, zowel voor cultuur als voor shoppen. Na een lange dag vol bezoeken of winkelen is het bovendien erg gemakkelijk om

Lees verder


Citytrip Salzburg

Citytrip Salzburg

Harm Jan Bosscher      Geschreven op woensdag 10 mei 2017 14:02

Een van de mooiste steden van Oostenrijk is Salzburg. Hoewel deze stad wellicht niet tot een super toeristische trekpleister behoort voor een citytrip, is Mozartstad Salzburg dat zeer zeker wel. Als geboorteplaats van Mozart is het gelegen aan de grens met Duitsland en gevuld met tal van historische gebouwen die tot de stijl van barok gerekend kunnen worden. Bovendien staat de gehele binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een citytrip naar Salzburg is een garantie voor historie, cultuur, maar oo

Lees verder


Bezoek Mont Saint Michel

Bezoek Mont Saint Michel

Harm Jan Bosscher      Geschreven op woensdag 10 mei 2017 13:57

Een bezoekje brengen aan de Mont Saint Michel is iets wat iedereen zou moeten doen. Deze sprookjesachtige plek in Frankrijk verdient dan ook zeker alle aanbevelingen die er zijn. Het is geen normale stad. Zo zijn er niet veel accommodatie mogelijkheden aanwezig. Dit maakt het wel extra uniek natuurlijk. Iets meer overnachtingsmogelijkheden heb je aan het begin van de dijk. Hier vind je meer hotels. Het is een plaatsje dat erg gericht is op de authentieke uitstraling die het nog steeds bezit. Een bezoekje a

Lees verder


Voorbereidingen treffen voor een fietsvakantie!

Voorbereidingen treffen voor een fietsvakantie!

Harm Jan Bosscher      Geschreven op vrijdag 24 maart 2017 15:21

Houdt u van fietsen en bent u op zoek naar een sportieve vakantie waarbij u uw bestemming te fiets kunt verkennen? Kies dan voor een fietsvakantie. Als u dit jaar voor het eerst een fietsvakantie boekt, dan is het handig om te weten hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Lees verder


Wat moet je absoluut niet vergeten als je op vakantie gaat?

Wat moet je absoluut niet vergeten als je op vakantie gaat?

Harm Jan Bosscher      Geschreven op maandag 06 maart 2017 16:01

De vakantie is voor vele mensen een periode om naar uit te kijken. Soms kan een vakantie minder leuk uitpakken. Dit kan komen door een tegenvallende accommodatie of door eigen toedoen. Bijvoorbeeld door zaken vergeten mee te nemen. In dit artikel een aantal tips waar je absoluut goed om moet denken voordat je op vakantie gaat.

Lees verder


Kent u de Bommelerwaard, het land tussen Maas en Waal?

Kent u de Bommelerwaard, het land tussen Maas en Waal?

Harm Jan Bosscher      Geschreven op vrijdag 23 september 2016 16:29

Zo maar er op uit in ons rivierengebied…..Vakantie in een land van dijken en idyllisch gelegen dijkdorpen met steile en smalle kronkelige weggetjes. Het land van akkers, van boomgaarden en van kassen met groenten en bloemen….Overal vriendelijke mensen en historie rondom…Een land om vanuit je vakantiehuis in de Bommelerwaard te gaan ontdekken!

Lees verder


Wangerooge (Duitsland) is zeker een bezoekje waard!

Wangerooge (Duitsland) is zeker een bezoekje waard!

Harm Jan Bosscher      Geschreven op woensdag 11 mei 2016 13:41

Onder Nederlanders is het eiland Wangerooge (Duitsland) niet erg bekend. Het eiland ligt aan de oostkant van het Duitse waddengebied. Het is ongeveer 8 bij 2 km groot en is met zijn dorp, zijn zandstrand en zijn natuurgebied een juweeltje.

Lees verder


Ontdek de grens tussen Duitsland en Tsjechië

Ontdek de grens tussen Duitsland en Tsjechië

Harm Jan Bosscher      Geschreven op zondag 01 mei 2016 16:49

In het oosten van de Bondsrepubliek Duitsland ligt voor de Nederlanders een vrij onbekend gebied. Op een afstand van ongeveer 7 uur reizen over snelwegen kom je met de auto aan in het Ertsgebergte, een gebied in het zuidoosten van de deelstaat Saksen.

Lees verder