Vakantiehuis Beieren Duitsland

Vakantiehuis huren Beieren

In het zuiden en zuidoosten van de Bondsrepubliek Duitsland ligt de deelstaat Beieren! Het is vanuit Nederland gemakkelijk over de bekende “Autobahnen” bereikbaar. Het land Beieren biedt vele mogelijkheden voor een goedkoop vakantiehuisje of een luxe vakantie-appartement voor een wat langere periode te huren. Ook last-minute vakantiehuizen zijn te vinden in het Beierse Woud, een bosachtig en heuvelachtig gebied gelegen in het oosten van Beieren. Voor liefhebbers van de “echte bergen” zijn In het zuidelijke deel van Beieren vele vakantie appartementen te huur in de Beierse Alpen en de Allgau.

Vakantiehuis Beieren

Vertoeven in een goedkope bungalow in het Beierse Woud

In de oostelijke deelstaat Beieren vormt het Beierse Woud een uitgestrekt vakantiegebied. Dichtbij de Tsjechische en Oostenrijkse grens zijn talrijke plaatsen te bezoeken waar bijvoorbeeld de glasindustrie zijn oorsprong vindt. Er bestaat zelfs een 250 km lange glasroute, die begint in het noordelijke Oberpfalz en eindigt in de omgeving van Passau. Een aantrekkelijke gedachte om vanuit een vakantiehuisje in het Beierse Woud te starten voor een ontdekkingstocht over glas………Die glasindustrie heeft er namelijk een eeuwenoude traditie in stand gehouden en speelde een belangrijke rol bij de economische ontwikkeling van de streek. Ook nu nog worden voor industriële toepassing o.a. spiegels en drinkglazen gemaakt. Bovendien komt de kunstzinnige productie van glas in ambachtelijke bedrijven er nog veel voor. De glasblazers hebben prachtige creatieve kunstwerken gefabriceerd die soms heel kostbaar en uniek zijn. Vanuit uw vakantiepark in Beieren, vanuit uw vakantiebungalow in Passau of vanuit een bosbungalow in het Beierse Woud bent u al heel snel In de buurt van menig museum. Of geniet u in de talloze galerieën en “Glashütten” van de mooiste objecten. In en rond plaatsen als Zwiesel, Frauenau en Passau geven glasblazers speciaal voor toeristen demonstraties.

Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in de omgeving en ga vanuit Regensburg, Nürnberg of München op verkenning uit. In de buurt van die grote plaatsen is het heerlijk genieten van de omgeving en de rust. Talloze bungalows en vakantie appartementen zijn er via VrijeVakantiehuizen.nl te huur. Of je nu kiest voor een eenvoudige trekkershut op een camping, voor een groepsaccommodatie op een park of voor een vakantiehuis in een dorp, de natuur is er rondom en op deze “verblijfsmanier” kun je het beste ontdekken hoe de plaatselijke bevolking er leeft.

Huur een vakantie appartement in München

Vakantie appartement München

Om het Beieren van vandaag te leren kennen, kun je ook kiezen voor juist een vakantie appartement in de stad München! Met zijn grote vliegveld “Flughaven Franz Josef Strauss” is het ook per vliegtuig bereikbaar en van daaruit ben je met trein of bus snel in het historische centrum met o.a. zijn “Marienplatz”. Maak een stadstoer per paardenkoets en ga daarna uitrusten in een van de ruim honderd “Biergarten”. Kies een Duits bier en drink uit een Beierse bierkan en neem er gerust een “Bratwurst” bij...Bewonder de veelvuldig voorkomende traditionele kleding van het serverende personeel met o.a. “Lederhosen”…. Je bent echt in de hoofdstad van Beieren, een stad om dagenlang te verkennen vanuit je gehuurde vakantie appartement in het Beierse land. Er is veel te bekijken en er zijn vele mogelijkheden om kamers te huren (zgn. Ferienwohnungen). Omdat er zoveel te zien is worden in München en omgeving ook voor meerdere weken compleet ingerichte vakantiehuizen (zgn. Ferienhäuzer) verhuurd.

Een last minute wintersport in de Beierse Alpen?

Langs de grens met Oostenrijk vormen de Zuid Duitse Alpen een prachtig decor voor een vakantie in een gehuurde bungalow of deel van een vakantieboerderij. Er is volop keuze, van Berchtesgarden in het oosten tot Oberstdorf in de Allgau, het meest westelijke gedeelte van Beieren. Garmisch-partenkirchen vormt in het uiterste zuiden het middelpunt van de Beierse Alpen. Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen zijn wintersportplaatsen o.a. bekend van het “skicircus” rondom de jaarwisseling. Het “Vierschanzentournee” is een skispring toernooi en een vast sportief ritueel dat ook in Nederland op de tv wordt uitgezonden. Het nodigt menig Nederlander uit om er later naar toe te gaan. Om bijvoorbeeld vanuit uw vakantiebungalow in Zuid-Duitsland een bergwandeling te maken, om onder de skischans in Garmisch of Oberstdorf door te lopen en te ontdekken dat het een enorme springhoogte is….. Voor wintersport bent u dus in Beieren op de juiste plek!

Beierse Alpen

Het hele jaar door worden in de omgeving van het mondaine Garmisch-Partenkirchen, aan de voet van de hoogste bergtoppen van Duitsland, talrijke chalets verhuurd. Het is een geweldig gezicht om beneden in de stad de bergreuzen te aanschouwen en zeker vanaf het balkon van uw vakantie appartement in Garmisch….Ook dit deel van het Beierse vakantieland kunt u sportief ontdekken. Ga skiën op de vele pistes of neem de ski’s vanuit uw vakantiehuis in Beieren mee naar de hoogste bergtop van Duitsland: Ga met een tandradbaan naar “De Zugspitze” en bewonder de gigantische rotsmassieven en de eeuwige sneeuw. Dat ontdekken kan trouwens ook volop in de zomer! De heerlijk ruikende bergweiden en de vele wandelmogelijkheden vormen op voorhand fantastische sportieve mogelijkheden, die in de buurt van uw gehuurde vakantiewoning in Beieren gemakkelijk realiteit kan worden. U kunt zich ook laten betoveren door de reis van Lindau (aan de “Bodensee”) tot in het nationaal park “Berchtesgardener Land” (in het oosten) te maken, helemaal langs de zuidelijkste grens met Oostenrijk. Overweldigende bergen, prachtige meren, authentieke dorpen zoals bijvoorbeeld Oberammergau, historische steden en talloze kastelen, waaronder het sprookjeskasteel “Neuschwanstein”, tonen zich aan u op een tocht van ruim 450 km via de Duitse “Alpenstrasse”. Een geweldige manier om een tijdlang in een gehuurd chalet in het uiterste zuiden van Duitsland het vakantieland Beieren van west naar oost te gaan ontdekken! Huur daarom een bungalow in een vakantiepark in Beieren of ga van appartement naar appartement in de Alpen of huur in de Allgau een vakantiehuis! Volop keus in de Vrijstaat Beieren!