Vakantiehuis Zwarte Woud Vrije Vakantiehuizen in Zwarte Woud!

Helaas, geen vakantiehuizen gevonden.

Op basis van uw huidig filter zijn er geen vakantiehuizen gevonden.

TIP: stel uw filter iets breder in.


Vakantiehuizen Zwarte Woud

Vakantiehuis huren Zwarte Woud

In het zuidwesten van de Bondsrepubliek Duitsland ligt de deelstaat Baden-Württemberg. Een deel er van wordt Het Zwarte Woud genoemd. Het is een bebost en deels heuvelachtig gebied met de rivier de Rijn als grensrivier met Frankrijk. Het is vanuit Nederland gemakkelijk over de bekende “Autobahnen” bereikbaar. Het Zwarte Woud is ideaal voor het huren van een vakantiehuis, omdat je er vanuit Nederland in betrekkelijk korte tijd kan komen. Je kunt er terecht voor zowel een goedkoop vakantiehuisje of voor een luxe vakantiehuis, voor zowel korte trips als voor een wat langere periode. Ook voor grote families zijn er vele mogelijkheden voor het huren van een groepsaccommodatie of een groot vakantiehuis. Wat voor vakantiehuis je ook kiest in het Zwarte Woud, de omgeving is boeiend genoeg.

Vakantiewoningen in het Zwarte Woud zijn over het algemeen van alle luxe voorzien. In het Zwarte Woud ligt Feldberg, een bekende wintersport plaats.  Je kunt er dus in de winter ook prima vertoeven. Gezien chalets in de winter goed geisoleerd zijn en vaak ook nog een sauna bevatten heb je daar in de zomer ook profijt van. Vanuit het Zwarte woud kun je ook makkelijk uitstapjes maken naar Frankrijk of Oostenrijk. Gezien het Zwarte Woud aan deze landen grenst. Kortom, een vakantiehuisje in het Zwarte Woud is het zeker waard.

Vakantiepark Zwarte Woud

In het Zwarte Woud zit 1 vakantiepark van Center Parcs genaamd Park Allgau. Tenminste, als je vanuit Nederland een vakantiepark wilt boeken. Er zijn wel meer vakantieparken in de buurt van het Zwarte Woud. Park Allgau is een zeer luxe park en ligt aan de voet van de alpen. Je kunt er zelfs de langste wildwater baan van alle Center Parks parken vinden en 5 grote glijbanen. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen dus!

 

Last minute wintersport in de omgeving van Feldberg

Uitgestrekte bossen en flinke heuvels met een hoogste bergtop in Feldberg - ruim 1490 meter hoog - zijn interessant voor tal van bezoekers! Samen met de andere toppen behoort het Zwarte Woud tot een van de middelgebergten van Duitsland. Het is het tweede skigebied van Duitsland. Daarom zijn er voor liefhebbers vele luxe vakantiehuizen en chalets te huur en mogelijkheden te over om sportief op pad te gaan middels skiën in de winter of wandelen in de zomer.

In het Zwarte Woud kun je vanuit je gehuurde vakantiehuis dus diverse kanten op. Als voorbeeld noemen we enkele autoroutes zoals de Schwarzwald-Hochstraße of de Uhrenstraße. Het Zwarte Woud is van oorsprong heel bosrijk met veel dennen en sparren. Geen wonder dat de bekende Schwarzwalder koekoeksklok hier zijn oorsprong vindt. Er was immers hout genoeg…..Ook het feit dat de omgeving uitnodigt om te dromen en in sprookjes te geloven, was al bij de gebroeders Grimm bekend….Een aantrekkelijke gedachte voor een ontdekkingstocht! Vanuit uw vakantiewoning of vanuit een bosbungalow ergens in de buurt van Freudenstadt bent u al heel snel in menig museum op het gebied van uurwerken of koekoeksklokken. In Furtwangen bijvoorbeeld! Of wandelt u eens rond in Triberg. Er zijn volop interessante geschiedenissen te vinden over klokken en uurwerken.

Huur een vakantiehuis in de omgeving van Freiburg

Vanuit de universiteitsstad Freiburg kun je alle kanten op. Naar Frankrijk bijvoorbeeld of naar de bosgebieden in het Zwarte Woud of zelfs naar Zwitserland. Vele vakantie appartementen zijn er via VrijeVakantiehuizen.nl te huur. Freiburg is een grote plaats met ruim 200.000 inwoners en met een aparte sfeer. De stad beschikt over alle stadse voordelen zoals theaters en bioscopen. Het wordt daarom ook niet zomaar de hoofdstad van het Zwarte Woud genoemd. Ontdek Freiburg valkbij het echte Zwarte Woud en ga vanuit je luxe vakantiehuis op verkenning uit!

Gerelateerde vakantiehuis gidsen