Vakantiehuis Italië Vrije Vakantiehuizen in Italië!

0 1-21
Bijgewerkt: Vandaag
0 1-40
  Calalzo Di Cadore, Italië
AanbiederPrijs
€4.469
per week
€1.469
per weekend
€2.669
per midweek

Bijgewerkt: Vandaag
Bijgewerkt: Vandaag
0 6
  Monterotondo, Italië
AanbiederPrijs
€1.735
per week
€1.044
per midweek
€2.645
per midweek+week

Bijgewerkt: Vandaag
0 6
  Caldes, Italië
AanbiederPrijs
€781
per week
€1.496
per 2 weken
€2.189
per 3 weken

Bijgewerkt: Vandaag
Bijgewerkt: 5 dagen geleden
0 6
  Mazara Del Vallo, Italië
AanbiederPrijs
€1.325
per week
€800
per midweek

Bijgewerkt: 5 dagen geleden
Bijgewerkt: 5 dagen geleden
0 3
  Greve In Chianti, Italië
AanbiederPrijs
€343
per week
€196
per midweek

Bijgewerkt: 5 dagen geleden
Bijgewerkt: 5 dagen geleden
Bijgewerkt: 5 dagen geleden
0 5
  Vieste, Italië
AanbiederPrijs
€760
per week
€460
per midweek

Bijgewerkt: 5 dagen geleden
0 6
  Vieste, Italië
AanbiederPrijs
€730
per week
€445
per midweek

Bijgewerkt: 5 dagen geleden
Bijgewerkt: 5 dagen geleden
Bijgewerkt: 5 dagen geleden

Vakantiehuizen Italië

Vakantiehuisje huren Italië

Italië. Het land van pasta en ander culinair genot, Michelangelo en het Colosseum. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Om dit land en haar bruisende cultuur echt te kunnen verkennen, vormt een passend verblijf een belangrijke basis. Indien u dit het liefst vanuit een tijdelijke eigen plek doet, biedt het huren van een vakantiehuis daarvoor de ideale uitkomst. Daarom volgt hier een overzicht van de vele beschikbare vakantiehuizen in verschillende Italiaanse regio's. Van Villa tot appartement, voor ieder wat wils.

Uiteraard kunt u overal in Italië een vakantiehuis huren. Wellicht klinkt een stapje hoger ook niet verkeerd in de oren. Verblijven en slapen in alle luxe en comfort, zoals de uiterst stijlvolle Italianen dat eveneens doen. In dat geval is het huren van een vakantie villa in Italië een passende optie. La dolce vita ten top. Zeker in de zomer wanneer het veelal warme, Mediterrane klimaat dit toelaat, mag de nabijheid van water niet ontbreken. Indien u ultieme luxe wilt ervaren, vindt u verkoeling middels een duik in het zwembad. Het privézwembad welteverstaan, dat aan het gehuurde vakantiehuis toebehoord.

Een duik vanaf de laars van Italië

Liever genieten van de zon zoals de natuur dat bedoeld heeft? Door de ligging aan de Middellandse Zee behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Een welbekende regio is de Amalfikust, net iets ten zuiden van de historische stad Napels en het nabijgelegen Pompeï. Deze tonen de oude Romeinse cultuur op bijzondere wijze. Maar liefhebbers van cultuur kunnen, tezamen met degenen die natuur of zon, zee en strand weten te waarderen, hun hart op halen aan de eerder genoemde Amalfikust. De combinatie van felgekleurde architectuur en de ruigere klif is een ware lust voor het oog. Tussendoor op het terras of als diner ter afsluiting van de dag, geniet u hier van de overvloed aan verse zeevangst. Het huren van een vakantiehuis aan de kust is ook aan de andere kant van Italië geen probleem. De laars wordt omringt door het zeewater en aan de oostzijde vindt u de Adriatische kust. Naast de eerder genoemde luxe vakantiehuizen in Italië, behoren ook goedkope vakantiehuizen tot de mogelijkheden voor de kleinere portemonnee. Of indien het geld liever aan bijvoorbeeld een wijnproeverij in een van de vele wijngaarden wordt gespendeerd.

Noord Italië: oogstrelend van landschap tot design

Een kustgebied dat uiteraard niet buiten beschouwing kan worden gelaten, is de Italiaanse Bloemenriviera. Een stroom aan prachtige bloemen, lopend van de Franse grens tot aan Toscane. Het oogstrelende landschap is een verademing voor de natuurliefhebber. Niet alleen de bloemen zijn kenmerkend voor het gebied, maar ook de aantrekkelijke stad Genua met haar haven en boten is een toeristische trekpleister. Naast deze bekende stad zijn er tal van kleine kustplaatsen te vinden, met ieder een aanzicht van rotsen, kiezelstranden en schilderachtige architectuur in pasteltinten. Een vakantiehuis huren in de Bloemenriviera is dan ook geen moeilijke opgave.

De Bloemenriviera vloeit over in het al even populaire Toscane. Het huren van een vakantiehuis in Toscane is immens populair, en dat is niet voor niets. De rijke cultuur en kunst van Italië is hier in overvloed te aanschouwen in steden als Florence en Lucca. Alsmede de iconische Toren van Pisa in de gelijknamige stad. Maar zeker ook het heuvelachtige landschap van Toscane trekt toeristen naar de regio. Veelal glooiende uitzichten over cipressen en ander groen. Daarnaast beschikt het gebied over meerdere natuurparken en thermale bronnen. Indien u zowel kunstzinnige en culturele hotspots in de steden wil bezoeken, maar juist ook even aan de drukte wil ontsnappen door een te worden met de natuur, kiest u voor een vakantiehuis in Toscane.

Naast de uitgestrekte kustlijn die Italië rijk is, zijn er eveneens vele meren en andere waterrijke gebieden in het land te vinden. Zoals onder het onder Nederlandse toeristen immens populaire Gardameer en Comomeer, of Venetië: stad van de gondels, gelegen in Noord Italië. In Noord Italië is ook designstad Milaan een stedentrip waard. De stad van stijlvolle mode, auto's en interieurdesign bij uitstek. Gedurende het jaar vinden hier eveneens vele mode- en designgerelateerde evenementen plaats, waaronder Salone Del Mobile. In de gehele stad tonen ontwerpers hun nieuwste creaties, vinden exposities plaats en zijn ateliers voor publiek geopend. Het huren van een appartement is wellicht de meest ideale manier om de grote steden van Italië - zoals Rome en Milaan - te verkennen.

Zoek het hogerop, ga voor een luxe vakantiehuis

In de noordelijke regionen van het land kan men het ook letterlijk hogerop zoeken. Hier bevindt zich namelijk een deel van de Alpen. Geschikt voor prachtige wandelingen gedurende de zomermaanden, maar eveneens een ideale bestemming voor de fanatieke wintersporter. Misschien is Italië niet het eerste land waar aan gedacht wordt bij het vinden van een skigebied voor het nieuwe seizoen, maar het land biedt zeker mogelijkheden. Zo is in de buurt van de stad Turijn, waar eveneens de Winterspelen zijn gehouden, ideaal voor een wintersportvakantie. Daarnaast mag het gebied Dolomiti Superski absoluut niet ontbreken op het lijstje van de wintersportliefhebber. In de koude wintertijd kunt u zich opwarmen aan de cappuccino en andere koffiesoorten waar Italië bekend om staat. Maar uiteraard ook in een warm vakantiehuis in de omgeving van de skigebieden in Italië. Zowel luxe als goedkope vakantiehuizen zijn er ook voor de hele familie te vinden.

Gerelateerde vakantiehuis gidsen